Ізраїль може почати постачати Україні високоточні балістичні ракети, однак є деякі нюанси для цього.

Про це розповіла голова Ради з нацбезпеки Ізраїлю Еяль Хулата під час форуму в Бахрейні, повідомляє 9 канал, посилаючись на відомості державної медіакорпорації " Кан ".

Все залежить від позиції Ірану. Якщо вони почнуть постачати Росії балістичні ракети, тоді українська армія не залишиться осторонь і отримає нову партію допомоги.

Йдеться про балістичні ракети для ЗСУ, проте достеменно невідомо, чи ізраїльського виробництва.

"Якщо це станеться (постачання іранських ракет до РФ – ред.), Ізраїль почне постачання високоточних ракет Україні", – йдеться у повідомленні.

Місцеве МЗС навіть висловило власний протест через військову співпрацю Ірану та російської федерації. Відповідну ноту посол Ізраїлю у Москві передав заступнику міністра закордонних справ РФ Михайлу Богданову, стверджує обізнане джерело у дипломатичних колах.

В Україні вже встигли відреагувати із вдячністю на таку заяву Ізраїлю. Спікера Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону зазначив, що це дуже хороша новина для нашої країни.

Ізраїльське ППО, скріншот: YouTube
Ізраїльське ППО, скріншот: YouTube

"Якщо країни НАТО отримають уже від Ізраїлю зелене світло на постачання Україні тієї продукції, яка нам потрібна для протидії, це буде для нас надзвичайно гарною новиною", - сказав він.

Юрій Ігнат. Фото: скриншот YouTube
Юрій Ігнат. Фото: скриншот YouTube

Нагадаємо, що перелякані "чмобики" влаштували бунт і не хочуть ставати гарматним м'ясом

Раніше повідомлялося, що Володимир Зеленський розповів, чому відкинув сценарій повної евакуації всього Києва

Також росіяни можуть завдати ще одного масованого ракетного удару: названі терміни