Стало відомо про те, як найближчим часом може розвиватись ситуація на південному напрямку фронту. Збройні сили України незабаром отримають нові успіхи, а росіяни тренують біг.

Про це написав у своєму власному Telegram -каналі військовий експерт Олександр Коваленко.

За його словами, південний напрямок України для росіян стане справжнім пеклом, оскільки ситуація для них щодня лише продовжує посилюватись. Один із найважливіших аспектів швидкої втечі їх звідти - немає можливості повністю забезпечувати управління передовими підрозділами.

Воїни ЗСУ, фото: СБУ Facebook
Воїни ЗСУ, фото: СБУ Facebook

Логістика все ще бажає кращого, як і система забезпечення. Незважаючи на цілодобове завантаження залізничної артерії Кримського мосту, не забезпечує цю групу військ повною мірою.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

"На сьогодні вони можуть компенсувати потокові середньостатистичні втрати, але не відновлення підрозділів до боєздатного стану" - говорить Олександр Коваленко.

ВСУ тим часом продовжують зміцнюватися на правому березі річки Дніпро, доки росіяни намагаються розширити свої можливості щодо вогневого тиску у лівобережній частині.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

"Тобто зона підвищеного ризику, назвемо її так, для РВВ розширюється з кожним днем. А це, у свою чергу, має додатковий вплив на систему управління та забезпечення" - продовжує експерт.

Процеси на лівому березі протікатимуть значно швидше, ніж на правому, і це можна побачити вже сьогодні.

Нагадаємо, що в МЗС України закликали ліквідувати російську пропаганду в ЄС: на 9-й місяць війни все ще говорять про геноцид українців

Раніше повідомлялося, що саміт G20 здивував своєю антипутінською коаліцією, навіть Китай тепер загрожує Кремлю .

Також українцям пообіцяли жодних "зимових пауз", адже в Криму можна відпочивати у будь-яку пору року.