Іран почав збагачувати уран до цілих 60% на місцевих заводах. Це призведе до непоправних наслідків у майбутньому, які позначаться на світі.

Про це повідомляє портал ISNA .

За останніми опублікованими даними, вони почали збагачення урану до 60% чистоти на ядерному об'єкті у Фордо з використанням каскаду центрифуг IR-6.

Випробовування ядерної ракети. Фото: скриншот youtube
Випробовування ядерної ракети. Фото: скриншот youtube

Таке рішення ними було ухвалено не просто так, адже це своєрідна відповідь на резолюцію Ради керуючих МАГАТЕ щодо іранської ядерної програми.

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

На заводі нещодавно провели заміну центрифуг на сучасніші, а це означає, що в найближчому майбутньому буде ще сильніше збільшено продуктивність і потужність.

На сьогоднішній день вони вже збагачують уран до 60% у деяких місцях, але це ще недостатньо для того, щоб виробляти збройний матеріал. Потрібно щонайменше 90%, і сподіваємося, що до цього точно не дійде.

Ядерний вибух. Фото: кадр з відео
Ядерний вибух. Фото: кадр з відео

Показник приблизно на 20% вищий, ніж було зроблено до угоди, яку було підписано ще 2015 року.

Не можна не відзначити, що раніше Рада керуючих МАГАТЕ ухвалила нещодавно резолюцію про те, де Іран закликають співпрацювати з розслідуванням МАГАТЕ слідами урану, виявленим на трьох незаявлених об'єктах у країні.

За останні півроку Іран продовжує неприємно дивувати. Спочатку масові мітинги через порушення прав людини, далі постачання озброєння Росії, яке тепер застосовується в Україні, і тепер загроза ядерного озброєння.

Іранські Fateh-110, фото з вільних джерел
Іранські Fateh-110, фото з вільних джерел

Нагадаємо, що прив'язував українок до стовпів, а сьогодні вже у пакеті: кат більше нікому не зробить боляче

Раніше повідомлялося, що російські окупанти під Херсоном вриваються до будинків місцевих школярів: намагаються застати за українськими уроками .

Також у МЗС України закликали ліквідувати російську пропаганду в ЄС: на 9-й місяць війни все ще говорять про геноцид українців