Президент України Володимир Зеленський розповів про визволення Кримського півострова українськими військами. Готовий погодитися на варіант дипломатії.

Про це він розповів у своєму новому інтерв'ю порталу Financial Times.

За його словами, зараз немає сенсу витрачати весь свій час на те, щоб розглядати варіанти можливого завершення війни – треба діяти. Також у всіх цих сценаріях має бути деокупація Криму, проте поки що жодного такого йому не пропонували.

Володимир Зеленський, фото: Instagram
Володимир Зеленський, фото: Instagram

"Я розумію, що всі спантеличені ситуацією і тим, що буде з Кримом. Якщо хтось готовий запропонувати нам шлях до деокупації Криму невійськовим шляхом, я буду тільки за... Якщо рішення (не передбачає) деокупацію і (Крим) є частиною Російської Федерації , ніхто не повинен витрачати на це свій час. Це марна трата часу", – наголосив президент.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників
Показати ще

Сьогодні багато західних країн стурбовані тим, що будь-яка спроба України повернути Кримський півострів під свій контроль може призвести до ще однієї ескалації, зокрема й до застосування ядерного озброєння.

ЗСУ, фото: Міноборони
ЗСУ, фото: Міноборони

Доля цієї території щодня піднімається на порядок денний і поки що ні в кого немає пропозицій про те, як його можна звільнити. А ось усі удари окупантів по українській критичній інфраструктурі говорять про те, що кривавий диктатор путін на сьогоднішній день не готовий вести переговори про завершення війни.

Саме тому єдиний варіант на сьогодні деокупувати Крим - військовий шлях, хоч Володимир Зеленський і згоден на дипломатію, якщо путін справді цього захоче.

Володимир Зеленський, фото: Офіс президента
Володимир Зеленський, фото: Офіс президента

Нагадаємо, що у звільненому Херсоні знайшли маленьку копію Валерія Залужного

Раніше повідомлялося, що масована ракетна атака держави-терориста: майже вся Україна без світла, попадання цивільними об'єктами

Також Європарламент офіційно визнав росію спонсором тероризму: путін привів свою країну до всесвітнього визнання .