"Енергоатом" протягом останніх тижнів фіксує ознаки того, що військові рф можуть збиратися покинути атомну станцію.

Таку інформацію озвучив президент НАЕК Петро Котін. Він зазначив, що ворог "збирає валізи". Інформацією про це він поділився в ефірі телемарафону новин.

Росіяни можуть покинути ЗАЕС. Фото: кадр з відео
Росіяни можуть покинути ЗАЕС. Фото: кадр з відео

"Таке враження, що вони збирають валізи і крадусь все, що можуть знайти", - сказав Котін.

У російських ЗМІ також почала з'являтися велика кількість публікацій про те, що Запорізьку АЕС можна залишити. Зокрема, пропонується передати станцію під контроль МАГАТЕ.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

19 і 20 листопада російські окупанти обстріляли ЗАЕС. У МАГАТЕ їх назвали одними з найбільш інтенсивних. Росіяни при цьому не хочуть допускати експертів на станцію.

Росіяни можуть покинути ЗАЕС. Фото: кадр з відео
Росіяни можуть покинути ЗАЕС. Фото: кадр з відео

За словами Котіна, наразі зарано говорити про те, що військові їдуть з ЗАЕС. Також він зазначив, що ворог "напхав" станцію вибухівкою.

Вони напхали на майданчик ЗАЕС усе, що могли, – і військову техніку, і свій персонал, вантажівки, ймовірно, зі зброєю та вибухівкою і замінували територію станції. - підкреслив Котін.

Раніше стало відомо, що росіяни не допускають робітників, які не бажають з ними співпрацювати до робочих місць.

Нагадаємо, ми писали, що масований залп: скільки ракет може випустити держава-терорист наступного разу.

Як повідомляв "Знай.ua" ЗСУ були помічені за 200 кілометрів від Москви, місцеві налякані і готуються вивчати українську.

Також "Знай.ua" інформував, Путін готує замах на Лукашенка, щоб захопити Білорусь: залишилися лічені дні.