Стало відомо про те, що Україна найближчим часом може повністю поринути в темряву, і тому країни-союзники зобов'язані надати терміново більш потужну ППО.

Таку думку озвучив військовий стратег Міноборони Австрії полковник Маркус Райснер у своєму новому інтерв'ю для порталу ZDF .

За його словами, Україні зараз потрібно надати якнайбільше потужної протиповітряної оборони, яка б змогла захистити Україну від російських ударів по критичній та цивільній інфраструктурі. Інакше країні загрожуватиме повне занурення у темряву.

ППО IRIS-T, фото з вільних джерел
ППО IRIS-T, фото з вільних джерел

"Якщо тут не буде створено потужної протиповітряної оборони, через кілька тижнів в Україні буде повна темрява, тому що жодна критична інфраструктура більше не працюватиме", - заявив полковник.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Україна продовжує трощити плани противника на полі бою, і звільняє щодня нові території, проте окупанти й надалі завдають "стратегічних атак", залишаючи мешканців без світла та води.

Техніка окупантів, фото: скріншот із відео
Техніка окупантів, фото: скріншот із відео

Це видно з прикладу Херсона, який знову під контролем України, але залишався деякий час без електроенергії. Зараз всі почали відновлювати, але удари продовжують завдавати.

"Справа в тому, що Росії поки що вдалося зберегти імпульс на стратегічному рівні, і цей імпульс означає: коли росіяни вирішать, буде хвиля атак проти України", - сказав представник Міноборони.

Нічне місто без електрики. Фото: Youtube
Нічне місто без електрики. Фото: Youtube

Нагадаємо, що Володимир Путін кректав, пихкав і синів, коли з'явився з жінками

Раніше повідомлялося, що пропагандистка симоньян заткнула ниючих "мобіків" і закликала "надихатися" бідним російським народом

Також, ЗСУ були помічені за 200 кілометрів від Москви, місцеві налякані та готуються вивчати українську