Повернення Кримського півострова назад під український контроль може бути кривавим і важким. Найскладніші часи все ще попереду.

Про це повідомляє портал The Economist.

Справа в тому, що сьогодні Західні партнери почали більш стримано ставитись до того, що півострів Крим незабаром повернеться під український контроль. Те саме стосується і Донбасу, адже наші захисники можуть зіткнутися з опором російських партизанів, і треба думати вже зараз, як проходити болотисті місцевості та відкриті смуги цієї території.

Кримський міст
Кримський міст

"Військові операції в Криму, як правило, закінчуються тисячами загиблих: тільки за останнє століття сотні тисяч загинули, насамперед у громадянській війні в Росії та Другій світовій війні, не кажучи вже про величезні жертви під час Кримської війни 1850-х років. Захоплення півострова зазвичай вимагав перетину вузьких, відкритих смуг чи болотистих місцевостей" - йдеться у повідомленні видання.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Військові експерти, які добре знають рельєф місцевості, вже сьогодні попереджають українське командування, що повернення півострова буде важким.

Анексія Криму Росією
Анексія Криму Росією

Найперспективнішим шляхом, за словами деяких, є дипломатія. На такий варіант погоджується і президент України Володимир Зеленський, але в Кремлі на це не підуть, і подібних сценаріїв не пропонували.

Колишній командувач десантно-штурмових військ України Михайло Забродський розповів, що операція з повернення Криму не тільки можлива, а й готувалася до 2023 року.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Нагадаємо, про наступ ЗСУ на Білгород: кому це потрібно

Раніше повідомлялося, що абсолютно "раціональна гра" путіна зламана - "розклад" не виправдався

Також у Генштабі назвали точну кількість білорусів, які готові напасти на Україну: цифра вас розсмішить