З настанням холодів росіянські війська перестали використовувати іранські дрони, саме з настанням морозів пов'язують припинення атак Shahed-136.

Про це повідомив помічник командувача Об'єднаних сил ЗСУ Євген Силкін у етері телемарафону. Він зазначив, що можливості спинити постачання бомб та дронів неможливо, але є системи ППО, які надають західні партнери.

Будь-який літальний апарат, в тому числі і дрон, зроблений з пластику і матеріалів, на які негативно впливають морози та інші погодні умови. Тому використовувати на війні їх стали менше, , - пояснив він.

Збитий безпілотник "Shahed-136 ". Фото: скриншот з відео
Збитий безпілотник "Shahed-136 ". Фото: скриншот з відео

Тому поки ворог обмежується лише польотами авіації. Також відомо, що Іран продовжує обговорювати військову співпрацю з росією.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Силкін також розповів, що західні партнери надають Україні системи та комплекси протиповітряної оборони, та навчають наших спеціалістів ними користуватися.

"Наразі Україна збиває вже близько 75-80% повітряних цілей, - ракет та дронів, які випускає росія по території України. Це дуже добре, але зупинити ці постачання ми на жаль не можемо.", - підкреслив помічник командувача.

Проти "шахідів" українці навчилися використовувати великокаліберну зенітну зброю, або навіть великокаліберні кулемети.

Shahed 136, скріншот: YouTube
Shahed 136, скріншот: YouTube

Нагадаємо, ми писали, що ЗМІ повідомили, що володимир путін впав зі сходів, але охорона вчасно встигла: "Зазнає серйозних проблем...".

Як повідомляв "Знай.ua" дітей у російських школах силою змушують підтримувати окупантів: переписувати шаблони.

Також "Знай.ua" інформував, Молдова поставила росії ультиматум щодо Придністров'я: терпіти більше ніхто не збирається.