Стало відомо про те, для чого насправді самопроголошеній президенту Білорусі Олександру Лукашенку знадобився страта в країні.

Про це 24 каналу сказав політичний та економічний експерт Валерій Клочок.

Не так давно з Білорусі прийшли вісті про те, що там планують ввести смертну кару для чиновників і військових за державну зраду. Подібні розмови ходили ще і до війни, і, мабуть, після візиту Шойгу в країну вони зважилися. Це може бути ще одним кроком до ескалації.

Лукашенко, фото - Апостроф
Лукашенко, фото - Апостроф

"Білоруські військові зовсім не хочуть приєднуватися до війни в Україні. Відкрито вони говорити про це ще не будуть, поки у них все нормально, вони отримують зарплати, їм же треба годувати свої сім'ї, їм же війна в Україні не болить і не пече. Вони хвилюються за своє. Їм засвербить і запече, коли ця історія буде стосуватися кожного з них", – зазначає Клаптик.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Найімовірніше російська влада загнала його в куток. Лукашенко могла вчинити загроза від Шойгу, мовляв, якщо він не вступить у війну, то виявиться там же, де і глава МЗС.

Білоруські військові. Фото: скрін youtube
Білоруські військові. Фото: скрін youtube

"Відповідно, у Лукашенка єдиний вихід. Або введенням закону він буде примушувати білоруську армію взяти участь у війні, або він буде знищений фізично", – говорить Клаптик.

Вступу Білорусі в війну повністю змінить геополітичну ситуацію в світі, і тоді Лукашенко точно не протримається довго на посаді.

Нагадаємо, що "Валет" і любитель неповнолітніх дівчаток: чим прославився Лукашенко перед тим, як став диктатором

Раніше повідомлялося, що путіна не випускають на публіку з-за хворого виду: бояться, що розполохає всіх окупантів в Україні

Також, названо умова, при якому почнеться звільнення Кримського півострова