Росіяни почали застосовувати у війні проти України важку артилерію. Мова пішла про дирижаблях, чи як вони це називають самі - комплекс відеоспостереження АКВ-05.

Про це розповів російський начальник відділу експлуатації аеростатного комплексу.

Він каже, що російські окупанти застосували в ході війни комплекс відеоспостереження АКВ-05 з аеростатом для ведення спостереження за місцевістю на відстані до 15 кілометрів.

АКВ-05, фото: вільне джерело
АКВ-05, фото: вільне джерело

Він дуже нагадує за зовнішнім виглядом дирижабль, і його складно не помітити. На що вони розраховують - незрозуміло.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

"На 15 кілометрів дивимося. Спостерігаємо переміщення техніки... Розрізнити техніку можна до восьми кілометрів, розпізнавання номерів — до кілометри, кілометри двохсот. Відрізнити людину від тварини — до восьми кілометрів. Тепловізор працює на чотири кілометри", — пишуть росіяни про нього.

АКВ-05, фото: вільне джерело
АКВ-05, фото: вільне джерело

Зокрема вони його застосовують на території Луганської області, щоб нібито забезпечити безпеку колон техніки, але їм це не допоможе.

До речі, вони вже застосовували цю конструкцію під час війни в Сирії.

Поки росіяни придумують способи для того, щоб відтягнути свою поразку, Збройні сили України продовжують звільняти населені пункти один за одним, що не може не радувати.

За 3 місяці контрнаступу, як зазначив Володимир Зеленський, вже було звільнено 1888 населених пунктів і міст. Залишилося приблизно стільки ж.

Російський окупант, фото: скріншот із відео
Російський окупант, фото: скріншот із відео

Нагадаємо, що в Німеччині визнали себе одним з винуватців війни в Україні, але готові виправитися

Раніше повідомлялося, що ООН, ОБСЄ і Червоний Хрест дискредитували себе: як війна в Україні повністю змінили світовий порядок

Також, мрія виборців путіна: у Латвії будуть платити величезні гроші тим, хто готовий дивитися російську пропаганду