Повномасштабна війна в Україні триває вже майже 10 місяців, і Росія після розмов про денацифікацію тепер благають про переговори. У Британії застерігають Київ.

Про це заявив міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі.

За його словами, мирні переговори можуть стати насправді прикриттям для переозброєння путінської Росії, і ні в кого немає впевненості в тому, що дипломатія справді спрацює.

Без сумніву, кожен хоче сьогодні у цивілізованому світі, щоб ця війна закінчилася, проте вони насамперед мають бути справжніми. Від Кремля жодних гарантій цього не надійшло до цього дня.

Переговори, фото: скріншот з відео
Переговори, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Якісь переговори повинні бути реальними, вони повинні бути змістовними, вони не можуть бути просто фіговим листом для російського переозброєння та наступного набору солдатів", - каже Джеймс Клеверлі.

Путін тим часом не подає сигнали про те, що він уже готовий закінчити війну в Україні, і має намір продовжувати ганьбити себе і "другу армію у світі". Загальна риторика все ще залишається конфронтаційною.

путін, скріншот: YouTube
путін, скріншот: YouTube

До речі, деякі світові лідери неодноразово намагалися схилити Україну до мирних переговорів, проте Володимир Зеленський не має наміру йти на них. Нам головне закінчити війну з усіма повернутими людьми та територіями, і лише потім можна про щось говорити.

Україна та Велика Британія. Shutterstock
Україна та Велика Британія. Shutterstock

Нагадаємо, що підсмажені окупанти злетіли у повітря: у Мелітополі ЗСУ знищили базу, в якій влаштувалися вороги

Раніше повідомлялося, що війна в Україні може завершитися після однієї умови

Також окупанти можуть надавати українській розвідці маршрут ворожих ракет: одна з причин успішної роботи ППО