Стало відомо, що британська морська піхота могла брати участь у секретних військових операціях в Україні, і тим самим боротися з російською агресією.

Про це зазначає британський таблоїд Times .

За словами інсайдерів, королівські морські піхотинці могли брати участь у тому, щоби супроводжувати британських дипломатів на території України. Про це розповів високопоставлений британський генерал Роберт Маґоуен.

МЗС Британії, скріншот: YouTube
МЗС Британії, скріншот: YouTube

Тобто офіційний Лондон уперше вирішив підтвердити той факт, що вони здійснюють «таємні» операції в Україні. Все це було пов'язано з "високим рівнем політичного та військового ризику".

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

У новій заяві йдеться про те, що близько 350 піхотинців допомагали повністю вивезти британське посольство з Києва до Польщі на початку року. Саме тоді, коли посилилися чутки про війну.

Україна та Велика Британія. Shutterstock
Україна та Велика Британія. Shutterstock

Вже у квітні місяці вони повернулися до Києва для того, щоб охороняти заклад. Раніше британці визнавали вже присутність піхотинців в Україні, проте це вперше, коли вони зізналися у таємних операціях.

"Ми брали активну участь у підготовці сотень українських військовослужбовців протягом цього літа. Ми також плануємо навчати українських морських піхотинців", - сказав Маговен.

Тим часом в Україні триває війна і наші військові звільняють території одну за одною. Росіяни ж "героїчно тікають".

ЗСУ, фото: Міноборони
ЗСУ, фото: Міноборони

Нагадаємо, що в Німеччині визнали себе одним із винуватців війни в Україні, але готові виправитися .

Раніше повідомлялося, що ООН, ОБСЄ та Червоний Хрест дискредитували себе: як війна в Україні повністю змінила світовий порядок .

Також мрія виборців путіна: у Латвії платитимуть величезні гроші тим, хто готовий дивитися російську пропаганду