У Польщі пообіцяли ніколи більше не повернутися до довоєнних відносин із Росією, і закликали весь цивілізований світ зробити те саме. Країна ізгой.

Про це повідомив речник уряду Польщі Петро Мюллер під час брифінгу, який напередодні відбувся у Варшаві.

За його словами, на десятому місяці повномасштабної війни повернення будь-коли до довоєнних відносин з Росією було б абсолютним злочином.

Українці у Польщі, фото: Тамара Горіха Зерня / Фейсбук
Українці у Польщі, фото: Тамара Горіха Зерня / Фейсбук

Польща сьогодні виступає за найжорсткіші санкції проти країни-терориста, проте спочатку потрібно отримати на це згоду всіх членів Європейського Союзу, що зробити буде складно.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Захід зобов'язаний назавжди забути про колишні відносини з Росією, інакше в майбутньому це призведе до нової, можливо, ще більш серйозної війни.

Кордон з Польщею, скріншот: YouTube
Кордон з Польщею, скріншот: YouTube

"Це неможливо. Ми хочемо, щоб Росія припинила агресію в Україні. Але навіть після цього повернутися до довоєнної реальності немає можливості", - сказав Мюллер.

Польща з першого дня стала на наш бік і надала неймовірну допомогу Україні. Навіть практично через рік вона не сповільнилася ні на крок, і мільйони біженців зараз вважають Польщу своїм другим будинком.

Крім того, країна уважно стежить за тим, щоб Захід надавав значної уваги Україні, і санкції проти Росії були посилені. Також окремої уваги потребує питання макроекономічної допомоги Україні.

Європарламент, скріншот: Youtube
Європарламент, скріншот: Youtube

Нагадаємо, що у Пентагоні ведуть дискусії щодо передачі Україні нових безпілотників Reaper: бояться, що росія вкраде технологію

Раніше повідомлялося, що білоруські війська рушили до кордонів з Україною .

Також ЗСУ змусять окупантів бігти: що стане ключовим фактором