В останні тижні та місяці ми живемо в умовах від однієї масової ракетної атаки до іншої – Росія продовжує воювати виключно з цивільним населенням, нічого не зумівши "запропонувати" на фронті.

Крім ракет, окупанти також запускають іранські дрони-камікадзе "Shahed-136" після тривалої перерви, яка була викликана дефіцитом техніки після їх частого використання.

Shahed-136. Фото: Youtube
Shahed-136. Фото: Youtube

Зараз стало відомо, що українським інженерам все ж таки вдалося виявити слабкі місця іранських безпілотників. Наші хлопці помітили, що вони характеризуються високим рівнем відмов (збоїв електроніки, поломок) через використання усередині виключно цивільних компонентів. Через це "Shahed-136" можуть не долітати до вказаних цілей.

Щоправда, є ймовірність того, що згодом окупанти все ж таки зможуть замінити в іранських дронах ті компоненти, які приносили найбільшу кількість проблем. Це спричинить збільшення ефективності ударів. Хоча експерти раніше і висловлювали думку про те, що взимку дрони-камікадзе використовувати буде неможливо через низькі температури... ми ж спостерігали за тим, що "Shahed-136" чудово літали над територією нашої країни, будучи модернізованими, витримуючи температуру до -20 градусів.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Shahed 136, скріншот: YouTube
Shahed 136, скріншот: YouTube

"На даний момент українські фахівці зайняті пошуком способу виведення з ладу супутникової навігації Shahed-136. Рано чи пізно це завдання буде вирішено", - заявляє один із експертів.

Нагадаємо, окупант "виховав" мобиків палицею під прицілом автоматів, а ті лише терплять: "Хто смикнеться - стріляй"

Як повідомляв "Знай.ua", простий лайфхак врятував танк ЗСУ від російського ударного безпілотника: застряг

Знай.ua писав, Іран хоче почати постачати росії ще більше зброї для війни в Україні