Росія вирішила перекинути свої літаки з аеродрому Енгельса через нові удари. Однак це ніяк їм не допоможе, і Україна обов'язково дістанеться і туди.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов у ефірі телемарафону.

Йдеться про стратегічні бомбардувальники Ту-95МС та Ту-22М3, і тепер вони розташовані у Приморському краї на Далекому Сході. Все через нові несподівані вибухи на аеродромі, де вони були розташовані.

Бомбардувальник ТУ-22М, фото: скріншот з відео
Бомбардувальник ТУ-22М, фото: скріншот з відео

Однак, як зазначає Олексій Данилов, якщо потрібно буде, то Україна зможе їх дістати навіть на іншому кінці планети, оскільки саме з них і триває обстріл наших українських міст.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

У Росії залишилося не так багато таких бомбардувальників, тому вони їх намагатимуться берегти. Тим більше, що після чергової атаки вони втратили ще кілька.

Ворог почав їх ховати. Вони розуміють, що Україна може їх діставати у глибині території РФ. Нині вони перегнали їх у Приморський край, але за необхідності ми дістанемося й на Далекий Схід. Олексій Данилов

Олексій Данилов, фото: Instagram
Олексій Данилов, фото: Instagram

Нагадаємо, що в ніч із 25 на 26 грудня у російському місті Енгельс пролунало кілька вибухів на аеродромі. Він розташований за 700 кілометрів від України, і звідти злітали бомбардувальники обстрілювати українські міста.

За попередніми даними, внаслідок атаки на авіабазу загинули 17 військових РФ, а ще 26 отримали поранення.

Тепер обстрілювати Україну їм буде набагато складніше.

Бомбардування Києва
Бомбардування Києва

Нагадаємо, що у ЗСУ розкрили плани росіян на Новий рік, і закликали не вестись на радянські скріпи.

Раніше повідомлялося, що названо озброєння, яке Україна може отримати після інтерв'ю Залужного: Захід почув посил

Також путін міг тричі відтягувати початок війни з Україною, але в результаті все одно не прорахував всі ризики .