Повномасштабна війна в Україні триває вже одинадцятий місяць, і хоч не пряма, але участь у ній бере не тільки Росія, а й Білорусь, що продавалася путіну. Що за цей час падало на їхній території.

Про це повідомляє моніторингова група "Білоруський Гаюн", яка і зібрала всі дані.

З початку війни Білорусь активно всіляко допомагає Росії, і оскільки карма існує, над її територією падало чимало об'єктів.

29 грудня після чергової масованої ракетної атаки у Брестській області впала нібито українська ракета. Принаймні Міноборони Білорусі про це заявили. Але, як виявилося, це вже не перший подібний випадок через війну.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Наприклад, 2 березня під Рогачовим упав російський вертоліт, який повертався з української території. Він так і не долетів до аеродрому. Вже за тиждень поряд упав ще й російський Су-34. У болотній місцевості він упав і засмаг, але пілоти залишилися живі.

Кордон з білоруссю, кадр з telegram
Кордон з білоруссю, кадр з telegram

Вже наприкінці березня під Іваново збили безпілотник, який летів з України, але був російським. При цьому збила його російська ракета - вогонь по своїх.

У квітні впало відразу два вертольоти в тому самому місці - біля кордонів України, Росії та Білорусі, а також протикорабельна ракета Х-35УЕ.

З того моменту було затишшя, і ось, 29 грудня це сталося знову. Там впала ракета С-300, і тепер режим Лукашенка намагається звинуватити в усьому Україну, погрожуючи тим самим новими провокаціями.

У Міноборони України жорстко відреагували на закиди Білорусі. Там заявили про готовність до участі у розслідуванні інциденту, але наголосили, що наша держава має право на захист неба від російських атак.

Нагадаємо, що експерти назвали війну в Україною найтехнологічніше просунутою - ЗСУ продумують кожен крок до дрібниць

Раніше повідомлялося, що Дмитро Кулеба запевнив українців, що ЗСУ отримає всю потрібну зброю вже зовсім скоро: лише питання часу

Також, українські інженери знайшли слабкі місця "Shahed-136", які падають на наші міста