Стало відомо про те, що насправді українських військових на сьогодні перебувають у полоні у російських загарбників. Цифра вражає.

Про це висловилася уповноважена президента з питань забезпечення прав захисників України Олена Вербицька у своєму новому інтерв'ю німецькому RND .

За її словами, у російському полоні зараз перебуває багато наших людей, але всі вони обов'язково будуть повернуті. Крім того, росіяни постійно відмовляють Червоному Хресту у доступі до таборів військовополонених, а причиною цього стало постійне порушення Женевської конвенції.

ЗСУ. Фото: кадр з Facebook
ЗСУ. Фото: кадр з Facebook

Виходить, що в полоні зараз перебуває близько 3,4 тисячі українських військових. Проте не менше 15 тисяч людей зникли безвісти, і зв'язку з ними немає.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Ми не знаємо, що з ними сталося (з зниклими). Чи є вони російськими військовополоненими, чи були насильно вивезені з окупованих Росією територій, чи, можливо, давно вбиті. Така невизначеність особливо тяжка для родичів. Олена Вербицька

Обмін полоненими. Фото: скрін youtube
Обмін полоненими. Фото: скрін youtube

Український уряд постійно працює над тим, щоби повернути всіх наших громадян додому. Наприклад, як раніше заявив у своєму щорічному посланні до Верховної Ради України президент Володимир Зеленський, лише з 24 лютого нам удалося звільнити 1456 громадян. Попереду ще багато роботи.

Обмін полоненими, скріншот: YouTube
Обмін полоненими, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що росіяни планують налагодити виробництво іранських Shahed, але на перебіг війни це не вплине

Раніше повідомлялося, що залишки крейсера "Москва" випливли на одеському пляжі: окупанти продовжують влаштовувати "сюрпризи" українцям

Також наступ росіян у наступному році може стати "неминучим": путін відправить на забій і білоруську армію