У новорічну ніч путін і його військові прихвостя вирішили влаштувати українцям "яскраве свято" обстрілявши ракетами та дронами. Наступної ночі вони теж не заспокоювалися.

Але завдяки нашукему ППО ми змогли відбити 100% атак іранських дронів з 1 січня 2023 року. Також ЗСУ не залишили без відповіді росіян та рознесли базу окупантів у Макіївці, що викликало нову хвилю паніки у російських пропагандистів.

Зруйнована база окупантів у Макіївці
Зруйнована база окупантів у Макіївці

В Інституті вивчення війни (ISW) заявили про те, що потужний удар українських захисників по базі росіян у тимчасово окупованій Макіївці на Донеччині підірвав авторитет керівника Кремля Володимира Путіна.

Аналітики зазначають, що Міноборони рф хоч і визнало втрати, але намагається перекласти відповідальність за них на маріонеток із квазіреспубліки "ДНР". Ті, у свою чергу, заявляють, що у всьому винні солдати, які користувалися телефонами і тим самим дозволили ЗСУ відслідковувати сигнали та чітко визначити координати для атаки.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

"Проте розпливчасте визнання російського МО удару викликало критику військового командування рф" , - йдеться у звіті ISW.

Шольц та путін, скріншот: YouTube
Шольц та путін, скріншот: YouTube

За словами фахівців, міліціонери, пов'язані з ПВК "Вагнер", зазначали, що російське військове командування полегшило українським силам можливість удару, тримаючи кілька сотень солдатів в одному місці, а також назвали "брехнею" пояснення "ДНР" щодо використання мобільних телефонів.

В Інституті вивчення війни додають, що подібні військові невдачі все більше ускладнюватимуть зусилля путіна заспокоїти провоєнну спільноту та зберегти домінуючий наратив у внутрішньому інформаційному просторі.

Нагадаємо, що у ЗСУ з'явилася можливість переламати перебіг боїв на Донбасі, доки росіяни випрошують паузу.

Раніше ми повідомляли, що путін має постати перед судом вже цього року: британський юрист назвав причину.