Україна почала робити успіхи, і перевершувати в деяких сферах навіть Сполучені Штати Америки. Тепер є аналог власної системи управління у бою.

Про це зазначає портал The Wall Street Journal .

Справа в тому, що в Україні за лічені місяці було розроблено та створено недорогу версію віртуальної системи управління в бою MacGyver. Свого часу Пентагон США витратив на подібну близько десятиліття.

Воїн ЗСУ, фото: Instagram
Воїн ЗСУ, фото: Instagram

"Україна створила недорогу версію того, на що Пентагон витратив десятиліття та мільярди доларів: винищувачі, розвідувальні дані та зброю, об'єднані у цифрову мережу", - повідомляє видання.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Тепер київська мережа безпілотників, винищувачів та зброї, що пов'язані через супутниковий зв'язок та спеціальне програмне забезпечення, має здатність надавати військовим перевагу у координації та точності, порівняно з "другою армією у світі".

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Створили цю систему буквально на ходу, бо українці вже мають досвід та уроки від Заходу. Зокрема про те, що потрібно експериментувати та залучати невійськових експертів.

Британський підполковник Глен Грант, який з 2014 року працював над оборонною реформою, вже неодноразово зазначав, що західні військові надто повільні та важкі. Саме тому їм вкрай складно оперативно застосовувати нові технічні рішення, які допомагають швидко вирішувати проблеми на полі бля.

А от українці за лічені місяці показали світові те, як можна оцифрувати війну.

До речі, раніше міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров зазначав, що ворог готувався до технічної війни близько 20 років, але раптом Україні вдалося зробити такий технологічний стрибок лише за 10 місяців.

Михайло Федоров. Фото: скриншот Youtube
Михайло Федоров. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, що диктатор путін придумав сценарій, як оголосити про перемогу в Україні: досвід уже є

Раніше повідомлялося, що є три напрямки, де ЗСУ можуть піти у контрнаступ відразу після Нового року: росіяни вже тренують біг

Також росіяни обрали Київ головною метою своїх терористичних ударів .