Стало відомо про те, що протягом цієї зими має відбутися ще вдалий контрнаступ Збройних сил України. Чекати лишилося недовго, і окупанти не готові до цього.

Про це висловився військовий експерт Павло Нарожний у коментарі під час телемарафону.

Він зазначає, що тепла погода зараз зовсім не сприяє пересуванню ні української, ні російської військової техніки, і ситуація на фронті далі залежить насамперед від погодних умов.

ЗСУ. Фото: Facebook
ЗСУ. Фото: Facebook

Ворог чинить тиск у районі Бахмута, але з кожним днем ​​і тижнем вони стають лише слабшими.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Незабаром росіяни можуть оголосити про мобілізацію, і ще 100-130 тисяч громадян розпочали навчання ще у вересні. Кремль може кинути їх на донбаський напрямок, щоб відбити Бахмут та Кремінну, але спроби проваляться.

"Але протягом зими ми ще побачимо український контрнаступ", - зазначив він.

Щойно земля трохи замерзне, і погодні умови зміняться, тоді ситуація кардинально стане іншою.

"Тримаємося і готуємося, що, можливо, ці 100-150 тисяч ще підійдуть на Бахмутський чи інший напрямок. Готуємось їх відбивати", - наголосив військовий експерт.

Воїни ЗСУ, фото: Facebook
Воїни ЗСУ, фото: Facebook

Також дуже важливе питання логістики в цій війні, і треба розуміти, що військова техніка досить важка, і швидко пересуватися не може, що робить її легкою мішенню для артилерії. Тому зараз ми можемо бачити, що ситуація трохи сповільнилася.

Це означає, що тим, хто знаходиться в Кремінній і далі по ланцюжку - Сєвєродонецьк і Лисичанськ - буде дуже важко тримати оборону. Питання часу, коли вони виснажать усі запаси, які мають, і їм потрібно буде якось їх постачати. Павло Нарожний

Нагадаємо, що диктатор путін придумав сценарій, як оголосити про перемогу в Україні: досвід уже є

Раніше повідомлялося, що є три напрямки, де ЗСУ можуть піти у контрнаступ відразу після Нового року: росіяни вже тренують біг

Також росіяни обрали Київ головною метою своїх терористичних ударів .