Стало відомо про те, для чого насправді російська влада поширює серед народу культ смерті. Країна перетворилася на справжнього монстра, і вибратися з цього буде складно.

Про це 24 каналу розповів виконувач обов'язків керівника Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Шаповалов.

Зараз головний російський пропагандист Володимир Соловйов на повну вбиває в голови народу наратив про те, що життя насправді переоцінене, і смерті уникнути не зможе ніхто. Тому він і закликає віддати її за диктатора, щоб одразу "потрапити до раю".

Володимир Соловйов, фото: скріншот з відео
Володимир Соловйов, фото: скріншот з відео

У окупантів залишився чи не єдиний наратив, завдяки якому вони ще знаходять відгук у населення, щоб ті кидали сім'ї та роботу, після чого одразу вирушали на війну. Йдеться про нібито перемогу у Другій світовій війні, і що вони "нащадки великої нації". На жаль, це все ще працює.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Саме ця патріотична риторика. Вона головна з того, що ми бачимо. Бо всі інші історії насправді не мають такого відгуку. Андрій Шаповалов

Пропагандисти. Фото: кадри з відео
Пропагандисти. Фото: кадри з відео

Також працюють ще розповіді про власну бідність. Людей закликають підписувати контракт, який допоможе значно поповнити сімейний бюджет, але і це до певного часу.

Не знаю, що далі вони можуть рекомендувати. Нехай дрова дають за дітей. Країна-людожер. Саме це сьогодні бачить увесь світ. І в принципі вся цивілізація відвернулася від Росії, яка заганяє себе дедалі глибше в ізоляцію. Андрій Шаповалов

Андрій Шаповалов упевнений, що після поразки від Росії залишаться лише кілька шматочків колишньої імперії, і тоді з усією цією перемогою буде покінчено назавжди.

Нагадаємо, що петля на шиї путина затяглася міцніше після удару ЗСУ по Макіївці: у всьому винні солдати з телефонами

Раніше повідомлялося, що німці зізналися, що Шольц все ще спілкується з шаленим диктатором: не хоче втрачати зв'язку

Також в Україні не буде жодного "купола": як можна захистити небо