Росія продовжує деградувати, а тим часом Захід може розпочати підготовку до процесів її розпаду. Що побачить наше покоління найближчими роками.

Про це у статті для Foreign Policy пише професор політології Університету Рутгерса у Нью-Йорку Олександр Мотиль.

Якщо колись Захід вирішив допомогти СРСР, що розвалювався, то зараз допускати подібних помилок по відношенню до сучасної путінської Росії точно не слід. Поразки Кремля у війні були очевидними ще на початку квітня, коли вони не зуміли окупувати Київ.

Байден, Цзіньпін, путін, скріншот: YouTube
Байден, Цзіньпін, путін, скріншот: YouTube

"Насправді поєднання невдалої війни за кордоном і тендітної, напруженої системи всередині Росії з кожним днем ​​збільшує ймовірність краху. Незалежно від того, чи це буде добре чи погано для Заходу, це результат, до якого політики мають бути готові", – зазначив Олександр. Мотиль.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Найімовірніше, коли диктатор путін вже втратить свою владу, там розпочнеться жорстока боротьба за посаду у Кремлі між правими націоналістами.

Вони всі захочуть зберегти авторитарну систему, і цим відродити напівдемократичний рух заради припинення війни. Ця вся боротьба остаточно позбавить Росію всіх залишків військового потенціалу, тобто відбудеться повна демілітаризація.

путін, скріншот: YouTube
путін, скріншот: YouTube

Далі вчений згадав як розпадався СРСР, і сучасна Росія більш тендітна освіта, якщо порівнювати. А цього диктатор неймовірно боїться.

"У сучасних умовах вистачить лише тригера, щоб підштовхнути систему до краху. Невдала війна з Україною, яка виявила слабкість Путіна та його держави, цілком може стати тією іскрою, яка підпалить старі колоди російських інститутів", - зазначає Олександр Мотиль.

При цьому сьогодні точно не можна передбачити, яким буде розпад Росії. Мирним чи буйним. Песимісти зазначають, що Кремль до талого вестиме війни з державами, а оптимісти зазначають, що росіяни не зможуть воювати на кількох фронтах, оскільки неймовірно демотивовані.

"Це не означає, що Захід повинен просто сидіти склавши руки, поки Росія деградує. Необхідно підготуватися до можливого розпаду. Політикам слід уникати повторення помилок минулого, таких як спроби допомогти вижити Радянському Союзу, який явно вмирає", - сказав професор.

Російські окупанти, фото: скріншот із відео
Російські окупанти, фото: скріншот із відео

Нагадаємо, що психолог докладно порівняв новорічні звернення Зеленського та диктатора путіна

Раніше повідомлялося, що у "ЛНР" мобік повісився після зґвалтування кадировцями

Також, чи попередять українців про повторний наступ Росії: до Міноборони відповіли