Стало відомо про те, яка зброя критично потрібна Збройним силам України для того, щоб здобути перемогу над російськими окупантами.

Про це у своєму черговому ролику розповів український військовий експерт Олег Жданов. Він регулярно аналізує ситуацію на фронті на даний момент і цього разу не став винятком.

За його словами, зараз українські захисники потребують самохідних мінометів, які найімовірніше мають наші західні партнери. Це один із найефективніших засобів боротьби з ворожою піхотою, тому потрібно для нашої перемоги на багатьох ділянках.

поставки західного озброєння до України
поставки західного озброєння до України

Я намагаюся про це при кожній нагоді говорити. Це у нас величезна проблема, це просто крича проблема самохідних мінометів, а ще краще - самохідних автоматичних мінометів. Ну, хоча б просто самохідних мінометів. Міномет – це найкращий, найефективніший засіб боротьби з піхотою. При чому - як обороняється, так і наступає, тому що міна падає вертикально, потрапляє в окоп, розривається в окопі і принаймні вздовж окопа осколки січуть все, що там знаходиться. Наступна піхота – те саме. Міна має контактний підривник, від мін немає лійок. Олег Жданов

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

ЗСУ, фото: Міноборони
ЗСУ, фото: Міноборони

Для того, щоб з'явилася вирва від міни, потрібно поставити підривник за допомогою спеціального ключа в режимі уповільненої дії. В інших випадках йде лише перший контакт. Тобто максимум поглиблення розміром 5-7 сантиметрів.

Самохідний міномет має броньовану базу, а така техніка працює за бойовим порядком наших військ. При цьому вони мають високу маневреність.

Наші міномети – це пережиток минулого, тому що стовбур несуть дві людини. І то треба фізично здорових мужиків, щоб вони його підняли, а плиту взагалі вчотирьох треба тягнути. Тягач для міномету – ГАЗ-66. Будь-яка куля, будь-який уламок і від цієї машини толку вже ніякого не буде. Ці міномети неповороткі, а самохідний міномет приїхав, розгорнувся, відстріляли серію, згорнувся, від'їхав кудись у кущики, став у окопчик. І може з цих кущів вести (вогонь – ред.), у нього дальність до 7 кілометрів, якщо ми говоримо про 120-мм. Олег Жданов

Нагадаємо, для чого Росія розганяє культ смерті серед громадян, і коли це перестане працювати

Раніше повідомлялося, що масштабний контрнаступ ЗСУ

Також росія днями може завдати чергового удару по Україні: чого чекають окупанти