Стало відомо, що в Офісі президента України пообіцяли громадянам закінчити війну вже цього року. Це все залежить від кількох чинників.

Про це радник глави ВП сказав в інтерв'ю Василю Голованова, коментуючи заяву прем'єр-міністра Швеції Ульфа Крістерссона.

Затягувати війну ніхто не збирається, хоч представники Росії всіляко прагнуть цього. Україна робитиме все зі свого боку для того, щоб повернути мирне життя нашим людям якнайшвидше.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

При цьому шведський прем'єр вважає, що все може все ж таки перерости в затяжну фазу, проте час гратиме на боці ЗСУ.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Дуже коротко і дуже чітко. Перше – війна закінчиться у 2023 році, протягом 23-го року. Тому що для нас затягування – дуже поганий сценарій, дуже поганий процес", – прокоментував Михайло Подоляк.

У Кремлі ж розраховують на те, щоб війна тривала якнайдовше, адже їхні сили вже закінчуються. Саме для цього вони намагатимуться знизити інтенсивність бойових дій, але Збройні сили зупинятися точно не збираються.

"Для цього, до речі, вони спробували ось цю пропагандистську, фейкову ініціативу - "тимчасове припинення вогню зробимо". Це була спроба зайти в зменшення інтенсивності війни - тобто ви просто зафіксували позиції", - пояснив радник глави президентського офісу.

Українські військові, фото з відкритих джерел
Українські військові, фото з відкритих джерел

Після цього росіяни хочуть зміцнити свої сили на певних ділянках, стягнути туди резерви, нових мобілізованих, а через 2-3 місяці знову піти в наступ.

Цього не буде, і війна буде закінчена набагато раніше. Такий прогноз на 2023 рік озвучив і начальник ГУР МО Кирило Буданов.

Нагадаємо, що путін намагається зламати плани ЗСУ на контрнаступ ядерними провокаціями в Білорусі .

Раніше повідомлялося, що з путіна глузують навіть шанувальники: готує росію до капітуляції, а себе – до Гааги .

Також хто може стати останнім президентом Росії перед розвалом: затримається на кілька місяців