Це відбулося, і Росія практично визнала, що вона веде саме війну, а не спецоперацію, а самі громадяни почали страждати від дій влади. Тепер там обмежили виїзд із країни військовим та придатним до служби.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України на своїх сторінках у соціальних мережах.

Сталася ця подія у понеділок, 9 січня. Тепер виїзд із країни військовозобов'язаним обмежений. Відповідний наказ був направлений до всіх прикордонних управлінь країни за наказом російської Федеральної служби безпеки.

Кордон Росії та Грузії, фото: вільне джерело
Кордон Росії та Грузії, фото: вільне джерело

У тексті наказу йдеться: "З 9 січня 2023 року з 00 години 00 хвилин прикордонним управлінням ФСБ Росії забезпечити обмеження виїзду за межі території Російської Федерації громадянам, які мають висновок про готовність до військової служби за категоріями "А", "Б" та "В" ".

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Черги з машин росіян на кордонах, скріншот з відео
Черги з машин росіян на кордонах, скріншот з відео

У ГУР МО зазначають, що для зазначених категорій тепер закрито можливість залишити країну одразу на всіх напрямках. При цьому, з огляду на опублікований документ, потрапили до цього переліку навіть чоловіки з категорії "В", тобто обмежено придатних до служби.

У розвідці вже неодноразово наголошували на тому, що Кремль готує нову хвилю мобілізації, яка буде значно масштабнішою. Цього разу вони хочуть закликати щонайменше 500 тисяч людей, які згодом відправлять на війну.

Російський документ, фото: вільне джерело
Російський документ, фото: вільне джерело

На екіпірування та первинну підготовку "поповнення" знадобиться близько двох місяців. Вони хочуть зробити головний акцент саме на кількості, а не якості цих громадян.

У Росії ж, як і раніше, відкидають це, і називають фейком.

Нагадаємо, що у Кремлі натякають на ганебний мирний план: створити ще одну Північну Корею

Раніше повідомлялося, що Кадиров на шкіряному дивані спробував заспокоїти окупантів .

Також, коли шляхи кинуть нових мобіків на вирішальну битву: які напрями у небезпеці