Які кілька речей можуть заважати контрнаступу Збройних сил України в зимову пору року. Перемога на нас чекає у будь-якому випадку.

Про це 24 каналу сказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ у запасі Роман Світан.

Все частіше в мережі порушують питання того, що в контрнаступі українських захисників з'явилася велика пауза, і вже більше місяця не чути про нові перемоги. Проте, переживати не варто, тому що це нормальна практика взимку.

ЗСУ, фото: Міноборони
ЗСУ, фото: Міноборони

На думку чоловіка, немає жодних об'єктивних причин для того, спеціально ставити на паузу звільнення наших територій. Наступати заважають одразу три речі:

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

- Погода;

- відсутність сил;

- відсутність коштів.

Ось зараз у нас поки що є сили, хоча не вистачає коштів, і трохи налагоджується погода – прийшли морози. Отже, якщо така погода протримається, у деяких напрямках за наявності сил та коштів ЗСУ проведуть контрнаступальні дії. Роман Світан

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Станеться воно найімовірніше на одному-двох напрямках одночасно, і залежатиме це від перекидання резервів. Наше командування обов'язково зробить все від себе, щоб принести українцям перемогу вже 2023 року.

При цьому є відразу кілька причин того, чому ситуація трохи посилилася. Пов'язано це з діями диктатора путіну у вересні минулого року – частковою мобілізацією.

А те, що нас постійно не вистачає коштів, пов'язане із накопиченням Росією живої сили – мобілізовані, яких закликали у вересні, зараз починають заходити в Україну. Це близько двох батальйонів – тисячу частково мобілізованих. Це такі перегони – нам потрібно більше сил та коштів. Роман Світан

Нагадаємо, що залякані та безправні: окупанти знайшли новий ресурс поповнення гарматного м'яса

Раніше повідомлялося, що Подоляк нагадав про злочини окупантів у відповідь на заклики до мирних переговорів з Росією.

Також ядерний шантаж не спрацював: чим путін лякатиме Україну