Найактивніші бойові дії на 11 місяць війни змістилися з Бахмута в Соледар. Росіяни неодноразово вже за останній тиждень заявляли, що вони захопили місто, але не змогли узгодити одну версію.

Російські воїнкори спочатку підтверджували цю інформацію, а потім спростовували, і так могло бути по кілька разів на день. Це свідчить про одне – у них на цьому напрямі величезні проблеми.

Розбиті окупанти. Фото: Telegram
Розбиті окупанти. Фото: Telegram

"Там зараз повний кошмар: поспіх з оголошенням про повне захоплення призвело до того, що діяти доводиться на межі можливостей. Вагнеровців у прямому розумінні штовхають у спину, туди погнали всіх - якщо вже особисто Пригожин оголосив про повне взяття, то ціна питання більша роль грати не буде. Втрати для такої маленької ділянки фронту дикі" - кажуть джерела пропагандистів.

Це ще раз підтверджує той факт, що вони мають величезні проблеми, і навіть якщо вони його візьмуть, то радості від цього вони більше не стануть.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Ситуація у Соледарі, фото: Telegram
Ситуація у Соледарі, фото: Telegram

До речі, вранці п'ятниці, 13 січня, у Міноборони РФ знову відзвітували про захоплення міста, проте український Генштаб оперативно це вже спростували. У місті продовжуються запеклі бої, проте ситуація контролюється.

"Зараз вагнерівцям доводиться сильно витягуватися і долати річку, при цьому РС30 і арта ЗСУ там все пристріляли - луплять як у тирі, до того ж там повно снайперів. Зверху - безперервно кружляють дрони, які й стежать, і кидають ВОГи. все на відкритому просторі. А погода така, що при пораненні в тих умовах шансів у наступника майже немає - навіть якщо зупинити кров, то замерзне. Звідти не евакуюєш уже ніяк.

Ситуація у Соледарі, фото: Telegram
Ситуація у Соледарі, фото: Telegram

Тобто вони кидають на цю ділянку багато "гарматного м'яса", вони гинуть, і туди прибуває нова партія. І так по колу. Ще одна ганьба росіян, і навіть якщо їм дивом вдасться захопити місто, цей успіх їх не призведе до перемоги, а ЗСУ туди обов'язково повернуться.

Нагадаємо, що у Кремлі натякають на ганебний мирний план: створити ще одну Північну Корею

Раніше повідомлялося, що суд не взяв під варту зрадницю: працювала на оккупантів у Харківській області

Також хто може стати останнім президентом Росії перед розвалом: затримається на кілька місяців