Президент України Володимир Зеленський від початку повномасштабної війни, тобто за останній рік пережив вже понад 12 спроб замаху.

Про це повідомляє The Independent .

Справа в тому, що росіяни одразу 12 разів, як мінімум, намагалися нашкодити українському президентові і позбавити його життя. Деякі з цих випадків вдалося запобігти завдяки інформації ЦРУ.

Володимир Зеленський, фото: Instagram
Володимир Зеленський, фото: Instagram

Про це стверджує публіцист Кріс Віппл у своїй новій книзі під назвою "Боротьба всього життя: усередині Білого дому Джо Байдена". Виявилося, що напередодні війни в Україну приїхав Вільям Бернс із таємним візитом. Йому доручили передати деталі російських змов українському лідерові.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Це відразу ж привернув увагу Зеленського, він був приголомшений і вражений цією новиною", - цитує Independent книгу Уіппла.

Як мінімум дві спроби було запобігло завдяки американським розвідникам, які були розкриті під час візиту до Києва. Решта, найімовірніше, відбулася вже після початку вторгнення, адже така можливість у росіян явно була.

Бойовики "ЛНР"
Бойовики "ЛНР"

"Ці відомості були настільки докладними, що допомогли силам безпеки Зеленського запобігти двом окремим замахам на його життя з боку Росії", - пише Віппл.

Раніше радник голови ОПУ Михайло Подоляк уже відповідав, що наш президент Володимир Зеленський зміг пережити понад десять замахів.

Володимир Зеленський. Фото: Telegram
Володимир Зеленський. Фото: Telegram

Нагадаємо, що український посол нагадав Берліну знову про танки Leopard 2: чому без них подальша деокупація неможлива

Раніше повідомлялося, що путін розчарувався у своїх генералах, і почав "тасувати колоду" для вигаданих перемог

Також, до окупованого Мелітополя все частіше почали приїжджати "туристи" з Бурятії та Чечні заради стеження.