Вже кілька тижнів росіяни не запускають українською територією іранські безпілотники-камікадзе, які принесли нам уже не мало горя. Однак чому вони призупинили атаки цим видом озброєння.

Про це заявила речниця прес-центру Сил оборони ОК "Південь" Наталія Гуменюк.

За її словами, така невелика пауза виправдана підготовкою російських окупантів до наступного удару, тому завжди потрібно бути готовими до подібних провокацій.

"Shahed-136", скріншот: Youtube
"Shahed-136", скріншот: Youtube

Зараз командування терористів може готувати місця базування для нової атаки цими «шахідами», оскільки вони закупили їх вкрай мало, і намагаються розрахувати кожну атаку.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Певно, можливо, і погода впливає на те, що не використовуються БПЛА Shahed, тому що штормова погода та дуже сильний поривчастий вітер, як правило, шкодить використанню цього виду зброї, оскільки впливає на польоти", – Наталя Гуменюк.

Під час крайньої масованої атаки, яка проводилася у затишний суботній день 14 січня, як здавалося спочатку, вони не застосовувалися. Росіяни нещадно запускали ракети, і, на жаль, деякі досягли своїх цілей. Весь світ спостерігав за трагедією у місті Дніпро, де після атаки терористів було розвалено цілий під'їзд житлового будинку, і яка забрала життя понад 45 людей.

Російські окупанти, скріншот: YouTube
Російські окупанти, скріншот: YouTube

"У будь-якому випадку, загроза залишається: ймовірно, така пауза виправдана тим, що вони готуються до наступного удару", - попередила Гуменюк.

Розслаблятися не варто, і існує висока ймовірність того, що під час наступної атаки вони зроблять це безпілотниками, як це було у новорічну дочку до 5 години ранку.

Нагадаємо, що у Кремлі натякають на ганебний мирний план: створити ще одну Північну Корею

Раніше повідомлялося, що суд не взяв під варту зрадницю: працювала на оккупантів у Харківській області

Також хто може стати останнім президентом Росії перед розвалом: затримається на кілька місяців