Стало відомо, коли Україна почне отримувати американське озброєння за програмою ленд-ліз. Чи це змінить нинішні поставки.

Про це вирішив розповісти офіцер Армії оборони Ізраїлю, інструктор громадської організації "Українська оборона", військовий аналітик Ігаль Левін у новому інтерв'ю.

Примітно, що цей легендарний американський "Акт захисту демократії в Україні", який ми всі знаємо з вами як ленд-ліз працює ще з 1 жовтня минулого року, але зброї ми з нього ще не отримували.

Поставки зброї, фото: скріншот з відео
Поставки зброї, фото: скріншот з відео

На це є своя причина, і його робота розпочнеться одразу після того, як безоплатна допомога від США закінчиться. Можливо, цього так і не станеться, але покаже лише час.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Ленд-ліз був підписаний на випадок, якщо в США відбудуться якісь процеси, і Сенат саботуватиме рішення президента. Тоді глава Сполучених Штатів зможе попри це передавати техніку Україні. Ігаль Левін

При цьому варто відразу нагадати про те, що техніка для України передаватиметься в Україні не безкоштовно, а в оренду. Після закінчення війни це все потрібно буде або повернути, або заплатити у разі знищення.

Пентагон
Пентагон

Нині ж Україні і без цього допомагають озброєнням, і безоплатно передають тисячі бойових машин, ракети, ППО і так далі.

Україна перебуває у вигідній для себе ситуації: "дають-бери". Ленд-ліз діє. Якщо пакети допомоги закінчаться і потрібно буде передавати озброєння із запасів США. Ігаль Левін

Ми обов'язково зможемо перемогти росіян із такими союзниками. Все інше – лише питання часу.

Нагадаємо, що окупанти скидають резерви на Запорізький напрямок задля контрнаступу.

Раніше повідомлялося, що рекордна кількість ракет: українців попередили про можливий масштабний удар

Також, Володимир Путін не доживе до жовтня, колишній депутат Держдуми Росії розповів "діагноз"