Кухар путіна Євген Пригожин відчув себе геніальним стратегом, проте натомість убив десятки тисяч ув'язнених із ПВК «Вагнер». Звичайно, вони ніколи цього не визнають.

Про це заявила голова благодійного фонду "Русь, що сидить" Ольга Романова в інтерв'ю каналу My Russian Rights.

Виявляється, що приватна армія бійців втратила у війні проти України щонайменше 40 тисяч завербованих ув'язнених і залишилося їх у рази менше, ніж очікували вони. Боротьбу за амбіції путіна продовжує близько 10 тисяч бійців.

ватажок вагнерівців. Фото: скриншот з відео
ватажок вагнерівців. Фото: скриншот з відео

"З них воюють на фронті десять тисяч, тому що всі інші або вбиті, або триста (поранені – ред.), або зникли безвісти, або дезертували, або здалися в полон", - заявила вона.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

До речі, дезертирів справді багато, і почалося масово восени. Багато хто біг з фронту назад до Росії, і прихопив з собою зброю. Публічно це звичайно ж не озвучували, бо таких випадків було б у рази більше після розголосу.

ПВК "Вагнер"
ПВК "Вагнер"

Сам же Євген Пригожин, який і відповідальний за людей, яких приручив, зовсім не веде підрахунків за зниклими та дезертирами. Усі вони відразу записуються до загиблих. На це, ймовірно, вказують випадки, коли рідним загиблих у Росії приходять порожні труни, і в таких випадках теж сотні.

До речі, втрати російської армії теж зростають не щодня, а щогодини. З 24 лютого 2022 по 24 січня 2023 Збройні сили України знищили 122 170 окупантів. За добу ліквідовано 690 російських військових. Дані уточнюються.

Про це повідомили у Генеральному штабі ЗСУ.

Нагадаємо, що путін розчарувався у своїх генералах, і почав "тасувати колоду" для вигаданих перемог

Раніше повідомлялося, що бобри стали на бік ЗСУ: зубатий союзник допоміг зупинити окупантів

Також, у Росії знову поспішили зі "взяттям" Соледара, і пропагандисти запідозрили недобре