На офіційній сторінці 299 бригади тактичної авіації у соціальній мережі Facebook стало відомо про загибель майора Мурашка Данила Геннадійовича – одного з найкращих офіцерів названої бригади.

"30 січня ми провели в останній політ відданого сина України", - йдеться у публікації.

З першого дня повномасштабної війни, започаткованої росіянами 24 лютого 2022 року, він мужньо виконував усі поставлені бойові завдання. Данило не забував про героїзм та патріотизм, демонструючи відданість військовій справі та бездоганне служіння Україні та українському народу.

Військова авіація Повітряних сил ЗС України. Фото: Міноборони
Військова авіація Повітряних сил ЗС України. Фото: Міноборони

Всього з 24 лютого 2022 р. по 27 січня 2023 р. він здійснив 141 бойовий виліт. У складних умовах зенітних засобів ураження та контратак винищувачів противника знищив близько 70 одиниць бронетехніки, понад 80 автомобілів, близько 30 автоцистерн з паливно-мастильними матеріалами, а також, що важливо, близько 600 осіб живої сили противника.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Завдяки спритним діям він неодноразово виривав авіаційну техніку з-під повітряних та ракетних ударів супротивника. За видатні бойові заслуги у боротьбі з ворогом нагороджений медаллю Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

На жаль, його життя закінчилося 27 січня 2023 року при виконанні бойового завдання. Він збитий ворожим винищувачем. Побачивши поряд село Шабельківка, льотчик, незважаючи на малу висоту, до останньої секунди намагався відвести літак від житлових будинків. У зв'язку з цим він втратив висоту, не зміг безпечно катапультуватись і загинув смертю хоробрих.

Українська авіація
Українська авіація

Командування представило майора Мурашка Данила Геннадійовича до присвоєння звання "Герой України" (посмертно).

Нагадаємо, син волонтера довів до сліз листом про маму, яка загинула від ракети у Дніпрі: "Неможливо..."

Як повідомляв "Знай.uа", загинув воєнкор "Останнього Бастіону" Валерій Пальчик

Знай.uа писав, яким був перший заступник голови МВС Монастирського Євген Єнін, який загинув у Броварах