Повномасштабна війна, започаткована росіянами 24 лютого 2022 року, триває... зовсім скоро доведеться відзначити один рік від її початку.

З того моменту воїни ЗСУ успішно ліквідували понад 130 тисяч окупантів, захищаючи Батьківщину, щодня ризикуючи своїм життям. Наразі військовий оглядач, майор запасу та ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман розповів про те, коли ж розпочнеться оголошений масштабний контрнаступ ЗСУ.

ЗСУ, фото: Міноборони
ЗСУ, фото: Міноборони

Він вважає, що війна ще не зайшла в глухий кут. На передовій – пауза перед російським наступом. Збройні сили України продовжать контрнаступ після відображення нового наступу окупантів, за цей час вони придбають західну техніку. Тоді українські військові зможуть вжити більш рішучих дій.

"Говорити, що це глухий кут, і водночас говорити, що незабаром буде великий наступ з боку РФ — це якось два в одному не складається. Це просто пауза", — заявив експерт.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

А потім додав, що багато партнерів спілкувалися з нашим керівництвом, порекомендувавши не розпочинати зараз контрнаступ, навіть за готовності. Це краще зробити після успішного відображення настання росіян.

"Тоді ми будемо готові з новітньою технікою, з великою кількістю техніки країн НАТО ми зможемо робити більш рішучі наступи. І це будуть більш вдалі дії, ніж зараз без цього", – зазначив він.

Нагадаємо, п'яний прапорщик застрелив молодого окупанта, а з нього зробили посмертно "героя" загиблого в бою.

Як повідомляв "Знай.uа", дружини російських мобіків назвали головних ворогів: воші та корости

Знай.ua писав, США пообіцяли завдати ядерного удару першими, але є нюанс