На тлі бездарних спроб росіян захопити Україну вже складають легенди, але важкі бої у Донецькій та Луганській областях доводять, що частина ворожих військ є боєздатною. Незважаючи на величезні втрати, вони рухаються вперед.

Військовий експерт, старший аналітик фонду "Повернися Живим" Микола Бєлєсков на каналі "Телебачення Торонто" розповів про сильні сторони противника, про які потрібно знати нашим бійцям. За його словами, росіяни змогли адаптуватися і зараз становлять реальну загрозу.

Микола Бєлєсков, скріншот з відео
Микола Бєлєсков, скріншот з відео

Кількість російських окупантів переважає українців, але про якість їх оснащення і навички теж варто переживати. Недооцінювати ворога може бути смертельно небезпечним.

"В результаті ми маємо ситуацію на фронті, коли ворог не досяг своїх цілей, але і ми поки що не можемо. Це їхня готовність, не рахуючись з втратами, далі продовжувати дії. Ми бачимо це на тактиці, яка застосовувалася в районі Бахмута", - заявив Бєлесков.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло
Показати ще

Втрати росіян справді значні, але це не заважає їм йти далі. Експерт назвав це "перевагою" ворога, яка дозволяє вести бойові дії.

окупанти, фото: unian
окупанти, фото: unian

"Одна з перших технічних переваг - це те, що мають більш розвинений сегмент наземних ППО, який не дозволяє Україні застосовувати більш якісну авіацію. Факт, що вони можуть заходити в повітряний простір нівелює цю перевагу", - висловився він.

Але експерт бачить у ситуації парадокс – адже переваги є, а результатів немає. Проте, нашим бійцям розслаблятися не варто, переконаний він, оскільки росіяни можуть завдати вогневого ураження на окремих напрямках.

Нагадаємо, експерт заявив, коли ВСУ піде у контрнаступ: "Незабаром буде..."

Раніше ми писали про те, що дружини російських мобіків назвали головних ворогів: воші та короста