Українці "зловили" на відео бронеавтомобілі Humvee M1097 Avenger, на шасі яких встановлюють зенитно-ракетні комплекси, імовірно, вони потраплять до ЗСУ.

Броньовики HUMMER, модифікації HMMWV вже давно слугують допомогою для українських збройних сил. Нещодавно українцям вдалося зняти на відео особливу модифікацію цього джипа під назвою Avenger.

Humvee M1097 Avenger. Фото: Telegram
Humvee M1097 Avenger. Фото: Telegram

У даному виді на шасі HMMWV встановлюються зенітно-ракетний комплекс ближньої дії від Boeing Aerospace Company і General Electric.

ЗРК використовує ракети FIM-92 Stinger, і може вражати цілі на висоті до 3,8 км за висотою, а дальність поразки становить до 5,5 км. Усього комплекс має на озброєнні два бокси по 4 ракети Stinger. Для захисту від можливих ДРГ противника автомобіль також обладнаний кулеметом калібру 12,7 мм. Для виявлення повітряних цілей комплекс обладнується радіолокаційною станцією.

Humvee M1097 Avenger. Фото: Telegram
Humvee M1097 Avenger. Фото: Telegram

Система наведення автомобіля має вбудовані оптичні та тепловізійні засоби виявлення та супроводу цілей, лазерний далекомір, пристрій розпізнавання "свій-чужий", що дозволяє виявляти ворожу техніку за будь-яких погодних умов. Судячи з відео ЗСУ мають не менше 6 подібних ЗРК.

Нагадаємо, ми писали, що ясновидець передрік успіх ЗСУ на фронті вже в березні 2023 року: "Ця карта...".

Як повідомляв "Знай.ua" росія стягнула до кордонів літаки? У ЗСУ заспокоїли українців: "Ми трохи здивувалися".

Також "Знай.ua" інформував, "масований хвильовий удар": у Офісі президента розповіли, чого чекати до 24 лютого.