В Україні вже рік триває повномасштабна війна, розпочата росіянами 24 лютого... через 365 днів воїни ЗСУ успішно ліквідували понад 145 тисяч організмів-інтервентів, які вторглися на територію нашої держави, щоби від чогось нас "звільнити".

З того моменту в країні було запроваджено режим загальної мобілізації, для чоловіків було закрито кордони. Мотивація була величезна – сотні та тисячі українців стояли у чергах до військкоматів, щоб узятися за зброю та захистити своїх рідних.

Вручення повістки, скріншот із відео
Вручення повістки, скріншот із відео

Мобілізація не стосується всіх громадян. Існують категорії осіб, які можуть бути звільнені від військової служби, отримуючи "білий квиток". Але навіть якщо людина має такий квиток, це не означає, що вона не буде залучена до оборони країни.

Власники "білих квитків", які були видані з 2006 до 2015 року, як виявилося, можуть бути мобілізовані. Причиною є закінчення наказу Міністерства оборони України №342. Записи, зроблені на його підставі у військових квитках, уже не діють.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Повістка, скріншот: YouTube
Повістка, скріншот: YouTube

На даний момент ухвалення рішення про зняття військовозобов'язаних з обліку ґрунтується виключно на Наказі МОУ 402 від 14 серпня 2008 року. Щоб вважатися "непридатним" до військової служби, необхідно, щоб військово-лікарська комісія знову виявила хворобу, встановлену під час медкомісії.

Нагадаємо, секретар РНБО Данилов пояснив, чому так масово роздають повістки: "На фронт?"

Як повідомляв "Знай.ua", треба відбитки пальців, а немає рук: бойовик "ДНР" дивом вижив на війні, але свої добили

Знай.ua писав, багатодітний окупант поїхав на "заробітки" в Україну: тепер дружина з кредитами, без виплат і без "ваньки"