У Білорусі вибухом вивели з ладу російський літак дальнього радіолокаційного стеження А-50.

За даними білоруських опозиційних джерел, на військовому аеродромі "Мачулищі", розташованому за 12 км від Мінська, вибухом було пошкоджено російський літак А-50, який отримав деякі пошкодження. На фото імовірні місця пошкоджень літака за даними BYPOL, повідомляє "Білоруський Гаюн".

Пошкоджений російський літак. Фото: Telegram
Пошкоджений російський літак. Фото: Telegram

За даними BYPOL, пошкоджено передню та центральну частини літака, авіоніка та радіолокаційну антену.

Ушкодження серйозні, літак точно вже нікуди не полетить. Пригода сталася під час роботи поблизу даного літака снігоприбиральної техніки. […] Білоруські партизани є послідовними у вигнанні фашистів зі своєї землі,- йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Цей борт прилетів до Білорусі 3 січня 2023 року і зараз пробув у РБ 54 дні, зробивши 12 вильотів. До цього, попереднього разу, борт прилітав до Білорусі 24 лютого 2022 року.

Пошкоджений російський літак. Фото: Telegram
Пошкоджений російський літак. Фото: Telegram

У повітряно-космічних силах РФ знаходиться лише 9 таких літаків, причому удосконалених (з модифікацією "У") лише 6 одиниць.

Один такий літак обслуговує 19 осіб (5 льотного, 11 радіо та 3 інженерно-технічного персоналу).

Вартість такого літака складає $330 млн.

Доповнення:

Літак ДРЛО А-50У ВКС РФ у Мачулищах був атакований двома дронами. За словами BYPOL, організатори диверсії вже закордоном, у безпеці.

Нагадаємо, ми писали, що російський танк дістався Берліна, але є "нюанс": німці можуть не боятися.

Як повідомляв "Знай.ua" у Володимира Зеленського заявили про початок розпаду росії, що чекає на землі путіна: "Світу треба готуватися".

Також "Знай.ua" інформував, українців із "білими квитками" можуть мобілізувати: кого стосується.