Російські командири, яким гостро не вистачає боєздатних танків, почали будувати із запчастин імпровізовані танки "Франкенштейн" для відправки воювати на війну в Україну.

Війська володимира путіна вже втратили в Україні понад 1 700 танків, а елітні бронетанкові дивізії, які мали бути оснащені сучасними танками Т-14 "Армата", натомість покладаються на Т-62 60-річної давності.

У звіті міністерства оборони Великобританії говориться, що навіть 1-а гвардійська танкова армія, одна з найпрестижніших бронетанкових частин Росії, була оснащена застарілими Т-62 часів холодної війни. А деяким командирам, схоже, ще гірше.

Російські окупанти, скріншот: YouTube
Російські окупанти, скріншот: YouTube

Зображення показують бойову машину-амфібію радянських часів МТ-ЛБ, модифіковану за рахунок двоствольної 25-мм корабельної зенітної вежі 2М-3, грубо привареної до її надбудови.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Джастін Крамп, аналітик розвідки та геополітичних ризиків, сказав The Telegraph, що, швидше за все, росія використовувала вежу — швидше за все, з морського патрульного катера — тому, що її флот все ще мав достатньо обладнання. Навпаки, російська сухопутна армія була знищена українськими безпілотниками, артилерійськими та ракетними атаками.

Російські танки-франкенштейни, фото з соцмереж
Російські танки-франкенштейни, фото з соцмереж

Хеміш де Бреттон-Гордон, колишній британський командир танка, сказав The Sun, що раніше він бачив лише подібні машини "Франкенштейн", які використовували бойовики "Ісламської держави" на Близькому Сході.

Він сказав: "Той факт, що передбачувана армія першого світу збирає воєдино різні елементи спорядження, що не відрізняються від терористичних організацій, таких як "Аль-Каїда" та ІДІЛ, ми сподіваємося, показує небезпечний стан російської армії".

Було помічено, що багато командирів російських танків додавали до своїх машин якісь уривки броні, сподіваючись запобігти влученню українських снарядів.

Російські танки-франкенштейни, фото з соцмереж
Російські танки-франкенштейни, фото з соцмереж

Подібна кастомізація сходить до ранніх днів танкових воєн, коли до бронетехніки прив'язували металеві пластини і навіть дерев'яні колоди в надії передчасно підірвати боєголовки, що наближаються, запобігаючи проникненню всієї сили вибухової речовини в корпус.

Але в сучасну епоху складна реактивна броня значною мірою замінила ці ранні експериментальні модифікації.

Нагадаємо, що у Донецьку зник російський репер "Птаха", який не виходить на зв'язок.

Раніше ми повідомляли, що астролог Влад Росс пояснив , коли ВСУ остаточно переможуть окупантів: влітку вже можна до Криму.