Міністерство оборони Великобританії заявило, що російські солдати можуть використовувати лопати для рукопашного бою в Україні, оскільки боєприпаси закінчуються.

Згідно з оновленням Міноборони 4 березня, війська на передовій отримали наказ атакувати, озброєні лише "вогнепальною зброєю та лопатами" наприкінці минулого місяця.

Міноборони заявило, що відчайдушні заходи наголошують на жорстоких та низькотехнологічних бойових діях, які застосовувалися протягом усього вторгнення росії в Україну.

Російські окупанти, Главред
Російські окупанти, Главред

"Наприкінці лютого 2023 року російські мобілізовані резервісти повідомили, що їм наказали штурмувати український бетонний опорний пункт, озброївши їх лише "вогнепальною зброєю та лопатами". Лопати, ймовірно, є шанцевими інструментами, що використовуються для рукопашного бою", - йдеться в повідомленні .

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

МПЛ-50 являє собою невелику лопату довжиною близько 50 см, і, хоча зазвичай вона використовується як шанцевий інструмент, російські солдати, як повідомляється, протягом багатьох років використовували її для різних цілей, від бою до приготування їжі.

Лопата МПЛ-50, фото: eBay
Лопата МПЛ-50, фото: eBay

Далі у звіті йшлося про те, що самі солдати не відчували себе готовими до бою після численних повідомлень, що надходять з передової, про погане керівництво з боку командирів.

"Один із резервістів розповів, що він "ні фізично, ні психологічно" не був готовий до операції" , - продовжили в Міноборони.

Це не перший випадок, коли російська армія потрапляє у скрутне становище через брак боєприпасів: минулого місяця солдатам видали непридатні снаряди.

Полонені росіяни. Фото: скриншот з відео
Полонені росіяни. Фото: скриншот з відео

Нагадаємо, що астрологиня дала невтішний прогноз на березень 2023 року для України: "Є ризик...".

Раніше ми повідомляли, що в бою загинув один із наймолодших Героїв України: країна оплакує Дмитра Коцюбайло із позивним "Да Вінчі".