Колишній російський дипломат, який публічно пішов у відставку через вторгнення росії в Україну, стверджує, що російські еліти знають, що з путіним володимиром "щось не так".

Борис Бондарєв раніше представляв росію в Організації Об'єднаних Націй у Женеві з 2019 до 2022 року і сказав, що йому "ніколи не було так соромно", як після вторгнення. Тепер він стверджує, що путінська еліта не заспокоїлася через катастрофічну "спеціальну військову операцію" лідера, але вони не виступатимуть проти нього.

Володимир путін у Маріуполі, кадр з відео
Володимир путін у Маріуполі, кадр з відео

Незважаючи на зростаючу невизначеність, вважається, що путін, як і раніше, користується підтримкою в політичних елітах країни. В інтерв'ю Newsweek Бондарєв стверджує, що російська еліта не бачить альтернативи путіну.

Він сказав: "Я вважаю, що ці люди дуже розчаровані тим, що відбувається, але я не думаю, що вони мають рішучість протистояти цій політиці. Найвпливовіші та поінформовані люди, я думаю, розуміють, що щось не так."

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Він додав, що поки вони продовжують служити путіну, вони пом'якшать наслідки і допоможуть йому уникнути покарання за свої злочини, як би вони не були згодні.

Борис Бондарєв, фото: кадр з інтерв'ю Sky News
Борис Бондарєв, фото: кадр з інтерв'ю Sky News

Бондарєв продовжив: "Вони можуть бути дуже незадоволені, незадоволені і стурбовані майбутнім, але в той же час я не думаю, що можуть уявити своє майбутнє без путіна. Без путіна, я думаю, вони б зовсім зникли. Вони відчувають, що без путіна, без його захисту, без його авторитету вони будуть надані самі собі.

Далі він описав послідовників путіну, як дорослих дітей, вихованих російським диктатором і нездатних приймати рішення самостійно.

Це сталося у зв'язку з тим, що Євген Пригожин, голова терористичного угрупування "Вагнер", як повідомляється, планує згорнути військові операції в Україні та переорієнтувати зусилля на Африку.

Євген Пригожин, скріншот: YouTube
Євген Пригожин, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що здавання в полон карається 10 роками в'язниці – окупантам приготували новий "сюрприз".

Раніше ми повідомляли, що після численних провалів в Україні, Пригожин готується згорнути операції "Вагнера" ​​- аналітики.