1 квітня 2023 року стало відомо про загибель ексбійця батальйону "Торнадо" Данііла Ляшука, відомого на прізвисько "Моджахед".

Уродженець Білорусі Данііл Ляшук у 2014 – 2015 рр. воював на Донбасі у складі батальйону МВС "Торнадо", який згодом був розформований. У 2015 році ряд бійців "Торнадо" було заарештовано. У 2017 році Ляшук був засуджений до 10 років тюремного ув'язнення, однак у 2021 році вийшов на волю. Із середини 2022 року він воював у складі ЗСУ.

Моджахед загинув, публікація
Моджахед загинув, публікація

Ця новина знову показала нам, що ми втрачаємо на війні найкращих, поки росія втрачає гірших. І немає кінця і краю цьому, начебто. На тлі таких трагічних подій у заяви Зеленського та Подоляка про те, що 2023 рік стане роком перемоги України важко віриться. У це не вірить голова об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі.

Як зазначив він в інтерв'ю Defense One, дане завдання не є нездійсненним, але дуже складним.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Міллі підкреслив, що президент Володимир Зеленський неодноразово заявляв, що Україні потрібно вигнати війська рф з усіх своїх територій і це є важливим військовим завданням.

"Я не думаю, що це буде зроблено найближчим часом цього року", - наголосив Міллі.

Захисники України, скріншот: YouTube
Захисники України, скріншот: YouTube

Він пояснив, що на окупованих територіях України росія нагромадила кілька сотень тисяч своїх солдатів.

"Я не кажу, що це неможливо зробити. Я просто говорю, що це дуже складне завдання. Але це їхня мета (українців. - ред.). Вони, безумовно, мають на це право, це їхня країна. І вони тут на моральній. висоті", - додав генерал.

Генерал Міллі. Фото: Youtube
Генерал Міллі. Фото: Youtube

Нагадаємо, що міноборони Резніков пояснив, що потрібно ЗСУ для контрнаступу - не назвав F-16.

Раніше ми повідомляли, що 84-річний пенсіонер віддав останні тисячі для ЗСУ: "Потихеньку збирав гроші, щоб допомогти армії".