Україна продовжує перебувати у стані загальної мобілізації, яка призвела до того, що багато громадян можуть отримати повістки у військкомат.

У середині квітня в нашій країні було внесено зміни до деяких правил вручення цього документа, що може вплинути на процес мобілізації у травні.

Повістка. Фото: скрін youtube
Повістка. Фото: скрін youtube

Юрист Владислав Юрчак розповів, як з урахуванням нових правил відбуватимуться мобілізаційні процеси у травні. Відповідно до змін, внесених до правил вручення повістки, тепер можна отримати документ у будь-якому регіоні, незалежно від місця перебування на військовому обліку.

Нова редакція правил виправила цю прогалину та ясно регламентує можливість будь-якого Територіального Центру Консультацій (ТЦК) та Служби Призову (СП) здійснювати заклик громадян під час мобілізації незалежно від місця їхнього перебування на обліку. Також те, що тепер повістку можна отримати в будь-якому регіоні, не може бути підставою для можливого оскарження при врученні повістки.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Мобілізація, скріншот: Youtube
Мобілізація, скріншот: Youtube

"Тепер, якщо особі, яка перебуває на обліку, наприклад, у Києві, вручать повістку в Ужгороді, а така особа не з'явиться, то керівник Ужгородського ТЦК та СП матиме повне право накласти на особу адміністративне стягнення", – заявив юрист.

Це спричинить адміністративну відповідальність.

Нагадаємо, у яких випадках повістку можуть отримати родичі і коли вона вважається врученою: юрист вказав на важливі моменти

Як повідомляв "Знай.uа", як і навіщо воїнам ЗСУ можуть "зупинити" службу під час війни: ні виплат, ні пільг

Знай.ua писав, чоловіки влаштували масову бійку в Черкасах: не збентежив навіть день жалоби за загиблими в Умані