У мережі інтернет нещодавно почала масово розповсюджуватись інформація про те, що повістку про проходження військової служби тепер можуть вручати через родичів.

Проте жоден із джерел, які розповсюджували цю інформацію, не мав підстав для цього затвердження, адже жодною нормою чинного законодавства не передбачено такої можливості.

Видача повістки, фото: Telegram
Видача повістки, фото: Telegram

Про це заявив адвокат Андрій Новак у програмі "Сніданок з 1+1" на . За його словами, жоден закон чи підзаконний нормативний акт не встановлює можливості для представників Територіальних Центрів Кадрового Забезпечення (ТЦК) вручати повістку військовозобов'язаному... через його родичів.

Якщо родичі все ж таки приймуть повістку і зауважать, що вони її отримали, то не передбачено жодного механізму притягнення до відповідальності.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

"Немає механізму притягнення до відповідальності – кого – родича? За що? Чи все ж таки військовозобов'язаного?", - заявив Андрій Новак.

Повістка, скріншот: YouTube
Повістка, скріншот: YouTube

Отже, порядок денний за законом можуть вручати тільки в руки самому військовозобов'язаному. Зараз це можливо будь-де, оскільки Кабінет Міністрів затвердив новий порядок військового обліку — вдома, на вулиці, на блокпосту, в іншому місті.

Основне — щоб отримати повістку на підставі закону, адресат повинен бути присутнім особисто під час її вручення.

Нагадаємо, ухилістів, які виїхали за кордон, повертатимуть до України: до чого готуватися чоловікам

Як повідомляв "Знай.uа", відмовитися від повістки можна: кілька причин, коли це зробити законно

Знай.ua писав, демобілізація по-новому: нардепи затвердили додаткові правила