Адвокат Ростислав Кравець розкрив деякі важливі аспекти, пов'язані з офіційним працевлаштуванням, звісно, ​​сфокусувавшись на питанні наявності чи відсутності військового квитка.

У своєму відео на YouTube він пояснив, чи відсутність військового квитка, приписного свідоцтва чи постановки на військовий облік стати підставою для звільнення з роботи або відмови у прийнятті на роботу.

Військовий квиток ЗСУ, скріншот: YouTube
Військовий квиток ЗСУ, скріншот: YouTube

По-перше, Кравець пояснив питання звільнення з роботи через відсутність військового квитка або відповідного приписного свідоцтва.

Він зазначив, що Кодекс Закону "Про працю" не передбачає "негативного" рішення щодо працевлаштування. Тому будь-які загрози керівників немає підстав.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Далі адвокат розглянув можливість відмови у прийнятті працювати через відсутність військового облікового документа. Він наголосив, що як Кодекс Закону "Про працю", так і стаття 43 Конституції гарантують особі право на працевлаштування. Тому будь-яке "негативне" рішення і в такій ситуації є "дискримінацією" - відсутність військового квитка або будь-якого іншого подібного документа не є підставою для відмови у прийнятті на роботу.

Військовий квиток, фото unian
Військовий квиток, фото unian

"Звільнити вас через відсутність військово-облікового документа не можуть, відмовити, на мій погляд, у прийнятті на роботу у зв'язку з відсутністю військового квитка вас теж не можуть", - заявив Ростислав Кравець.

Нагадаємо, чи можна "відмовитися" від отримання повістки і чи чекати штрафу: юрист все роз'яснив

Як повідомляв "Знай.uа", адвокат розповів чи примушуватимуть військовозобов'язаних українців закордоном до військового обліку

Знай.ua писав, працівники ЖЕКу розносять повістки - що буде, якщо їх кидають у поштову скриньку, а ви "не бачите"