Владислава Козєєва, 47-річного "фотографа", було засуджено за державну зраду, оскільки передавав знімки військових об'єктів Львівської області росіянам.

16 травня йому було винесено вирок – довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Прокурор Тарас Ковальчук пропонував найсуворіше покарання для обвинуваченого, оскільки він не лише виконував завдання, а й самостійно шукав та передавав інформацію росіянам з ідеологічних мотивів.

Козєєв заперечував свою провину, стверджуючи, що не робив тих дій, які зазначені у звинуваченні. У судових засіданнях він виявляв зухвалість. Під час оголошення вироку він усміхався, а невдовзі взагалі відмовився брати документ, в якому зазначено винесений йому вирок.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Владислав Козєєв — українське громадянство, хоча народився він у Бурятії, Улан-Уді (РФ). Більше 10 років тому його вже було засуджено - за присвоєння 3600 гривень, коли він обдурив знайомого, запозичивши гроші під приводом купівлі дивана для квартири (або земельної ділянки).

Останні роки Козеєв проживав зі своїми батьками, в нього двоє дітей. 20 травня минулого року його було затримано у батьківському будинку, з вікон якого він здійснював фотозйомку для окупантів, оскільки будинок знаходився поблизу залізниці.

Нагадаємо, "я дуже сильно злякалася": ексдружина наркодилера Чернецького вибачилася після публікації роботи ППО

Як повідомляв "Знай.uа", українки Воронова та Мішина в ніч атаки на Київ зняли ППО: всі піднесли ворогові "на блюдечку"

Знай.ua писав, поки на Україну летіли ракети, в Одеському клубі влаштували алкогольне паті: вирішили відкрити сезон