Не тільки у рф можуть мобілізовувати засуджених, в Україні така практика хоч і не популярна, та все ж можлива, з огляду на букву закону.

Згідно з законодавством, засуджені українці можуть звернутися із клопотанням та вступити до лав ЗСУ. Про це розповіла заступниця директора Регіонального центру з надання безплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Ольга Чорна.

Мобілізація. Фото: Youtube
Мобілізація. Фото: Youtube

Якщо вас підозрюють або звинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, а також обрали вам запобіжний захід (тримання під вартою), то ви можете звернутися до прокурора із заявою про його скасування для подальшого призову на військову службу. Про таку можливість йдеться у статті 616 Кримінального процесуального кодексу України, деяких засуджених можуть забрати на службу до ЗСУ.

Прокурор має розглянути клопотання, оцінити відповідні ризики, звернутися з клопотанням про скасування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до слідчого судді.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Життя засуджених, фото: скріншот з відео
Життя засуджених, фото: скріншот з відео

Надалі слідчий суддя або суд невідкладно розглядає клопотання прокурора. Проте є категорії підозрюваних та обвинувачених, які не можуть звільнитися з місця позбавлення волі заради служби. Йдеться про осіб, які підозрюються у скоєнні злочинів проти основ національної безпеки України, а також про злочинців, яких обвинувачують в умисному вбивстві, зґвалтуванні, незаконному позбавленні волі чи викраденні людини.

Нагадаємо, ми писали, що мобілізують навіть після 60: кого можуть призвати на службу в такому віці.

Як повідомляв "Знай.ua", знайшовся любитель російської творчості: спочатку герой, а потім вибачення та повістка.

Також "Знай.ua" інформував, українець проспав похід до військкомату і "поплатився" за це – який термін йому дали.