Декілька днів поспіль російська пропаганда кричить про початок наступальних дій ЗСУ на Запорізькому напрямку та публікує кадри нібито втрат українських військових. Втім, показують лише те, що хотілося б побачити російському глядачеві. Про справжній стан справ розповідає СтратКом ЗСУ.

Російські пропагандисти активно розганяють тему контрнаступу ЗСУ та поширюють інформацію, яка зациклена на втратах української армії.

Танкісти ЗСУ. Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA
Танкісти ЗСУ. Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA

У свою чергу, українська сторона публікує набагато менше кадрів і це досить просто пояснити - задля безпеки військових операцій. Втім, останніми днями воїнам ЗСУ вдалося знищити 2 ТГС-1А, чого ще не відбувалося під час цієї війни. Це показує, що ситуація для росіян вкрай неприємна, а відбувається щось більше, ніж публікують.

Про те, що за останні три дні Україні вдалося знищити 2 ТГС-1А, один у Великій Новосілці та один у Бахмутському напрямку. Такого раніше не було під час цієї війни. Це допомагає визначити, що українці скупі з оприлюднення матеріалів з урахуванням безпеки військових . операцій ”, - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Російські окупанти. Фото: скрін youtube
Російські окупанти. Фото: скрін youtube

СтратКом ВСУ наголошує, що панікувати з приводу втрат техніки не варто, адже частина контрнаступу, якої не уникнути. Водночас техніка виконує своє завдання та захищає найцінніше - воїнів. Про це свідчать кадри російської пропаганди.

"Більшість знищених транспортних засобів, швидше за все, знищуються мінами. Неозброєним оком видно, що люки відкриті, крові немає, тіл майже немає. Отже, машини виконали те, для чого були призначені: захистити воїнів усередині", - йдеться у повідомленні .

Воїни ЗСУ. Фото: скриншот Facebook
Воїни ЗСУ. Фото: скриншот Facebook

Так, поки росіяни намагаються надавати психологічний вплив, розповсюджуючи кадри знищеної української техніки, ЗСУ тримає жорсткі рамки для забезпечення скритності приготувань до бойових дій та працює за кадром.

Раніше портал Знай повідомляв, контрнаступ ВСУ буде потужнішим, ніж під Харковом: генерал розповів, як посипляться росіяни.

Також наш портал інформував, Пригожин заявив, що Росія готова до ядерного удару: розбомблять Бєлгород.

Крім того, ми писали, Володимир Зеленський розповів про країни, які таємно допомагають Росії: "Я навіть трохи втомився у цій боротьбі".