З 2021 року Європейський Союз може відмовитися від одноразових виробів із пластику, в тому числі і від посуду, комітет Європейського парламенту з навколишнього середовища вже проголосував за введення заборони.

"Одноразові пластикові вироби, <…> на які припадає понад 70% морського сміття, будуть заборонені в рамках планів, підтриманих в комітеті по навколишньому середовищу", - заявили представники ЄП.

Зі вказаного строку з асортименту європейського ринку, крім іншого, можуть зникнути столові прилади і пластикові тарілки.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

До 2025 року представники ЄС хочуть максимально прибрати з ужитку й інші вироби із пластику: з цим доведеться трохи почекати, оскільки альтернативи їм з іншого матеріалу поки що немає. Наприклад, одноразові упаковки для бургерів та іншого фастфуду. Скорочення торкнеться і відходів, які виходять від тютюнових виробів.

Голосування по доповіді відбудеться 22-25 жовтня, на пленарній сесії Європейського парламенту.

Нагадаємо, у Німеччині навчилися робити пластик з цікорного салату. Він міцніше звичайного, але головне - його легко переробляти. Після трьох тижнів в повній темряві в прохолодному приміщенні цікорний салат готовий для продажу. Люди споживають тільки його блідо-зелене листя. Зате товсті корені - відправляється у смітник. Але це саме те, що потрібно Домініку Вюсту. Німецький учений несе кілька рослин в свою лабораторію.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", міжнародні фахівці з програми ЭМБЛАС тепер працюватимуть над варіантами очищення Чорного моря. Перше, що вони пропонують українцям - відмовитись від миючих засобів, що мають фосфати, і заборонити продаж поліетиленових пакетів.

Також "Знай.uа" писав про те, що вперше в історії незалежної України провели екологічне дослідження Чорного моря і життя морських мешканців. Висновки майже на тисячу сторінок підтвердили найгірші припущення.