США готові надати Україні дієві інструменти для боротьби з шкідливим впливом Росії. Сенатори Рон Джонсон і Кріс Мерфі пропонують США виділити $1 млрд на реалізацію європейських енергетичних проектів.

Таким чином ЄС зміг би позбутися від сильної залежності від російських енергетичних ресурсів, вважають політики в США.

Сенат США
Сенат США

Законопроект "Про європейську енергетичну безпеку та диверсифікацію" представили в сенаті конгресу США. Автори документа стверджують, що Росія "поруч з корупцією і пропагандою використовує панування на енергетичному ринку та підриває західні інститути".

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Згідно з повідомленням на сайті Мерфі, проект під назвою "Закон про європейську енергетичну безпеку та диверсифікацію" покликаний надати Штатам "нові інструменти для боротьби з шкідливим впливом Росії, а також посприяти створенню нових економічних можливостей в країні і за кордоном". Відомо, що США давно лобіює покупку Євросоюзом його скрапленого газу. Проте в ЄС від газу поки відмовляються через його дорожнечу.

Раніше повідомлялося, що американський президент Дональд Трамп надасть Україні фінансову допомогу в розмірі 250 млн доларів.

Цю інформацію повідомляє прес-служба Білого дому.

Так, в повідомленні йдеться про те, що лідер США Дональд Трамп підписав закон, який передбачає витрати на національну оборону в розмірі 716 млрд доларів.

Крім того, закон передбачає надання Україні допомоги в розмірі 250 млн доларів у сфері безпеки, а також у два рази більше Ізраїлю на розробку систем протиракетної оборони.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Також раніше повідомлялося, що американському Конгресу все частіше доводиться стикатися з питаннями міжнародної політики. Причин на це безліч - введення не завжди здорових законодавчих ініціатив, початок економічних воєн з Євросоюзом, Китаєм, Канадою і Мексикою і, особливо, загравання лідера США Дональда Трампа з президентом РФ Володимиром Путіним.

Нагадаємо, з'явилися фото бойових катерів Island, які США передадуть Україні.

Раніше Знай.uа повідомляв, что США віддали Україні два стародавніх катери, зате шуму і пафосу - на весь світ.

Знай.uа повідомляв, що Трамп приготував Україні багатомільйонний "подарунок".