Відомий сценарист в історії нового Голлівуду Вільям Голдман помер, повідомляє Deadline. Сценарист помер на 87-му році життя.

Варто відзначити, що Голдман є лауреатом двох премій "Оскар", популярним романістом, мемуаристом, теоретиком кіно, а також одним з найбільш затребуваних сценарних докторів.

Відомо, що Вільям Голдман прийшов до Голлівуду досить пізно. Письменникові було вже 32 роки, коли рукопис п'ятого роману потрапив в руки актора Кліффа Робертсона - і той найняв дебютанта написати адаптацію "Квітів для Елджернона".

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Тим не менш, перший сценарій Голдмана - екранізація детективного роману Росса Макдональда "Харпер" - була поставлена за участю Пола Ньюмана лише два роки опісля, в 1966 році. Ще три роки тому за оригінальний сценарій для фільму "Бутч Кессіді і Санденс Кід" Голдман отримав найбільший на той момент в Голлівуді гонорар – 400 000 доларів, а трохи пізніше - і премію Оскар. Другу статуетку приніс йому в 1977 році політичний трилер "Вся королівська рать".

Також Голдман прославився такими роботами, як "Марафонець", "Гарячий камінчик", "Мізері", "Чаплін", "Бродяга", "Долорес Клейборн", "Ловець снів", "Серця в Атлантиді" і тд.

кадр з к/ф Мізері

Раніше повідомлялося, що в понеділок, 12 листопада, у Сполучених Штатах Америки на 95 році життя помер геніальний автор коміксів всесвіту Marvel Стен Лі. Про це повідомила його дочка, передає видання TMZ.

За словами дочки, швидка допомога приїхала додому до Стена рано вранці в понеділок і доставила його в Медичний центр в Лос-Анджелесі. Там медики констатували його смерть.

Відомо, що за останній рік він хворів двома серйозними захворюваннями. У нього був напад пневмонії і проблеми із зором.

"Мій батько любив всіх своїх шанувальників, він був найбільш порядною людиною", - розповіла його дочка.

Нагадаємо, що нещодавно померла відома українська актриса Київського театру драми і комедії на лівому березі Дніпра Юлія Волчкова.

Як повідомляв портал Знай.uа в Парижі помер всесвітньо відомий французький композитор Франсіс Ле. Йому було 86 років.

Також портал Знай.uа писав, що у штаті Вашингтон помер бізнесмен Маріо Сигале.